Veilig en AVG-proof digitale nieuwsbrieven versturen

Met Laposta voldoe je aan alle AVG/GDPR-richtlijnen in je e-mailmarketing

Verzenders én ontvangers van nieuwsbrieven vinden het prettig als hun privacy zoveel mogelijk wordt beschermd. Dat is bij Laposta goed geregeld.

Verwerkersovereenkomst

Zodra jij persoonsgegevens in ons programma invoert (en een e-mailadres is ook een persoonsgegeven), is Laposta een verwerker die in jouw opdracht persoonsgegevens verwerkt. Het is daarom verplicht een verwerkersovereenkomst te sluiten. Daarom staat voor iedere gebruiker een verwerkersovereenkomst klaar, die gemakkelijk binnen ons programma getekend kan worden. Hier lees je meer over onze verwerkersovereenkomst en de mogelijkheid om bij een betaald abonnement de verwerkersovereenkomst van jouw organisatie te laten toepassen.

Servers in Nederland

Al onze servers staan in Nederland. Daarbij hebben we uitgebreide fysieke, organisatorische en technische beveiligingsmaatregelen getroffen. Deze maatregelen zijn erop gericht directe toegang tot gegevens door onbevoegden te voorkomen. Al onze beveiligingsmaatregelen staan hier voor je op een rij.

ISO-27001 certificering

ISO-27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Al onze maatregelen zijn onderdeel van onze ISO 27001 certificering om persoonsgegevens te beveiligen; met deze certificering laten we zien dat we voldoen aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. Ontdek de manier waarop de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie en informatiesystemen binnen onze organisatie is gewaarborgd.

Wel of geen tracking, aan jou de keuze

Veel gebruikers van Laposta vinden het belangrijk om de resultaten van verzonden nieuwsbrieven te kunnen zien. Om deze gegevens te kunnen laten zien, legt Laposta op verschillende manieren het gedrag van jouw ontvangers vast. Het vastleggen van deze gegevens betekent een inbreuk op de privacy van de lezers van jouw nieuwsbrieven.

Wil jij de privacy van jouw ontvangers beter beschermen? Kies dan zelf hoe ver je daarin wil gaan met deze drie opties:
  1. geen tracking, maximale privacy
  2. wel tracking, geen persoonlijke resultaten
  3. geanonimiseerde persoonlijke resultaten
Lees meer over tracking en rapportage en het activeren van instellingen